Aloe Vera Juice by Ronella

Availablity: in stock
Product by:

ALOE VERA JUICE
1. Manfaat lidah buaya untuk wajah dan kulit
– Sekarang ini bukan sahaja wanita yang sangat mementingkan penjagaan kulit wajah malah lelaki turut sama-sama inginkan kulit yang sihat setiap hari. Banyak produk penjagaan kulit dan diri, serta kosmetik yang menggunakan ekstrak Aloe Vera.
2. Menurunkan gula dalam darah
– Bagi penyakit diabetes Aloe Vera memberi kesan dalam menurunkan kadar gula dalam darah. Untuk pengetahuan, Malaysia mempunyai jumlah pengidap penyakit kencing manis dan diabetes yang tertinggi di Asia dan antara yang tertinggi di dunia selepas Arab Saudi. Jadi jaga pemakanan kita untuk sentiasa sihat sepanjang hari.
3. Meningkatkan tahap pencernaan
– Penyerapan nutrien daripada Aloe Vera dapat menghapuskan unsur-unsur bahaya melalui sistem pencernaan kita. Aloe vera mempunyai sebatian yang dipanggil polisakarida yang mempunyai keupayaan untuk membantu sistem pencernaan kita berjalan dengan lancar. Tak adalah pagi kemurungan sebab tidak membuang lagi.
4. Meningkatkan Imunisasi
– Minuman jus aloe vera mempunyai ciri-ciri detoksifikasi semulajadi yang berkesan membersihkan peredaran darah yang lebih baik dan juga meningkatkan kesihatan. Apabila sistem peredaran kita berjalan lancar seterusnya ianya dapat meningkatkan sistem imun anda.
5. Antioksidan dan Antibakteria
– Komponen dalam lidah buaya boleh menghalang pertumbuhan beberapa jenis bakteria yang boleh menyebabkan jangkitan pada badan. Terutamanya pada kanak-kanak yang mudah terdedah dengan jangkitan bakteria.

RM59.00

Report Abuse